Thorn Privatlån er eid av Thorn Finans og en del av Thorn Norge Finans. Selskapet har drevet med finansieringstjenester i Norge siden 70-tallet og har i dag også kontorer i Danmark. Alene i Norge er det 40 ansatte som jobber ut fra hovedsetet i Oslo. Thorn begynte den gangen med finansiering innen elektroniske artikler, og den dag i dag er det fortsatt en av de viktigste delene av forretningen til Thorn. Kunder har gjennom mange år blitt tilbudt finansiering ved kjøp av hvitevarer, PC, telefoner, TV eller annen elektronikk, men i de siste årene har de også begynt med forbrukslån. Her kan du låne inntil kr 100 000, du bestemmer selv hva lånet skal brukes til og du trenger ikke å stille sikkerhet for lånet i motsetning til andre låntyper.

Hvorfor et forbrukslån?

Det kan være mange ulike grunner til å søke om et forbrukslån. Nettopp det faktum at et forbrukslån kan brukes til stort sett alt som du trenger å få finansiert, gjør at mange velger nettopp denne løsningen. Uansett om du trenger å bytte ut møblene i stuen hjemme, kjøpe nye hvitevarer eller pusse opp rommet til ett av barna, så kan dette løses med et forbrukslån fra Thorn. Den rimeligste løsningen vil alltid være å legge penger til side, slik at du har penger liggende klar i banken når du må i gang med et prosjekt hjemme. Men, dessverre er oppsparing ofte lettere sagt enn gjort og de fleste kjenner helt sikkert til situasjonen. Dere blir enige med dere selv om å legge til side penger hver måned, men når måneden er slutt, så ble det ikke noen oppsparing likevel. Da blir løsningen å søke om et forbrukslån. Thorn forbrukslån tilbyr som nevnt lån fra kr 10 000 og inntil kr 100 000. Med et slikt lån kan du selv velge hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen, men ikke lengre enn seks år. Du kan så betale et fast beløp hver måned og setter du opp et fornuftig budsjett i forkant, så ser du presis hvor mye du kan betale. Dette gjør økonomien din forutsigbar, du får en enklere hverdag og samtidig finansiert det prosjektet du ønsker å sette i gang med.

Kredittscore er bankens arbeidsredskap

Du må selvsagt betale rente på et forbrukslån. Men hvor mye du må betale i rente blir fastsatt individuelt fra kunde til kunde etter en kredittvurdering. I denne vurderingen ser banken på din økonomi og om du i det hele tatt har mulighet for å betjene et lån. Har du en solid økonomi vil du ofte bli tilbudt en lav rente, men vurderer banken at risikoen er litt større ved å innvilge lånet, så må du betale en høyere rente. Din kredittscore avgjør dette og er bankens arbeidsredskap når det gjelder lån. Renten hos Thorn ligger på mellom 12,38% og 26,43% per år og de fleste betaler i snitt ca. 18% i rente. Du må også betale et termingebyr på kr 45 og et etableringsgebyr på kr 695 for opprettelsen av lånet. Sistnevnte beløp legges til lånet.

Thorns krav til deg som søker

Skal du søke om lån hos Thorn, så er det et par krav du bør oppfylle for å få din søknad godkjent. Disse er:

  • Du må ha vært registrert i folkeregistret i Norge i minst to år
  • Du må ha fylt 20 år
  • Du må ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
  • Og du må ha en fast inntekt

Om du tilfredsstiller kravene ovenfor, så kan du enkelt søke om lån på nettsiden til Thorn. Du vil motta svar på søknaden din relativt raskt og blir lånet godkjent vil du innen kort tid motta et tilbud om lån. Her vil det stå alt om lånet og de vilkår som er tilknyttet, og kan du akseptere disse kan du godkjenne dokumentene med din BankID. I løpet av de neste par dager vil lånet bli utbetalt til kontoen din og du kan sette i gang med prosjektet ditt.