Real Finans er en av Norges ledende formidlere av forbrukslån og refinansiering. De har holdt på i snart 30 år og sikret seg en lang og god erfaring innen lån, noe som kommer kundene til gode. Selskapet har i dag kontorer i Fredrikstad og er en del av Folkelånet Telefinans. Det at Real Finans jobber som formidler av forbrukslån, betyr i praksis at de formidler et lån til deg som kunde gjennom et samarbeid med en rekke banker og finansieringsselskaper. De jobber blant annet sammen med Komplett Bank, DNB, Santander, Ikano, yA Bank og flere andre. Når du søker om et forbrukslån hos Real Finans, så vil de sende søknaden din ut til sine samarbeidspartnere og be dem komme med et tilbud til deg. Dette gjør at du får flere tilbud å velge blant og dermed er sjansen større for at du mottar ett med gode betingelser. Ofte er det slik at en låneformidler får bedre vilkår på forbrukslån enn det du vil klare å få til ved å søke alene.

Hvilke muligheter åpner seg med et forbrukslån?

Du tenker kanskje på hva du egentlig skal med et forbrukslån, og det er et godt spørsmål. Skal du søke om et lån bør du ha en grunn til dette. Hovedgrunnen er nok først og fremst et behov for penger, men fornuftsmessig sett bør det jo ikke kun være et behov for penger til shopping. Det bør helst handle om å finansiere noe du enten har drømt om lenge eller kanskje et behov for å ordne ting i hjemmet. Og spesielt sistnevnte er den vanligste årsaken til at folk flest søker om et forbrukslån. Enten du trenger et helt nytt kjøkken, nytt bad eller kanskje en modernisering av kjøkkenet, så har de fleste et behov for å få dette finansiert. Det koster penger å pusse opp og det er de færreste som klarer å spare opp til dette selv. Samtidig er oppussing nødvendig fra tid til annen, for å bibeholde standarden på boligen din og dermed også holde på verdien. Så, i prinsippet kan du si at ved å pusse opp hjemme ivaretar du den investeringen som boligen din er. I slike tilfeller er forbrukslån en løsning mange benytter seg av. Hos Real Finans kan du søke om lå på mellom kr 5000 og opp til kr 500 000. Skal du søke om større beløp, det vil si beløp på mer enn kr 250 000, bør dere være to som søker sammen. Dette vil gi dere større sjanse for å få søknaden innvilget. Lånet kan betales tilbake over 15 år, om du ønsker lave månedlige ytelser, eller du kan betale litt mer per måned og få lånet nedbetalt raskere.

Hva koster det å låne hos Real Finans?

Renten hos Real Finans varierer fra kunde til kunde. Den fastsettes ut fra en kredittvurdering og er basert på din økonomi. Den nominelle renten ligger på mellom 7,9% og 19,9%, så innenfor disse rammene vil renten din ligge. De fleste betaler rundt 13% i rente på et lån. Det vil også bli lagt til et månedlig termingebyr på kr 45 samt et etableringsgebyr på kr 950. Sistnevnte legges til lånebeløpet og er et engangsgebyr. Ønsker du å søke om lån hos Real Finans er det et par krav du må oppfylle:

  • Du må ha fast bopel i Norge
  • Du må være minst 20 år gammel
  • Du må ha faste inntekter hver måned
  • Du må enten være norsk statsborger eller ha bodd her i ikke mindre enn tre år
    Og du må ikke ha registrert noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

Elektronisk søknad gir raskt svar

Oppfyller du disse få kravene er du klar til å søke om et forbrukslån hos Real Finans. På nettsiden deres finner du et søknadsskjema. Fyll ut dette og send det av gårde elektronisk. Real Finans sørger da for at søknaden blir videresendt til sine samarbeidspartnere, og innen et par timer vil du ha mottatt svar og eventuelt det første tilbudet. I løpet av et par dager vil du få tilsendt tilbud fra de bankene som mener de kan tilby deg lån og du kan deretter sammenligne tilbudene og finne det som er best for deg. Du trenger ikke å akseptere noen av tilbudene, de er helt uforpliktende for deg som søker. Ønsker du likevel å akseptere et av dem, gjøres dette enkelt med din BankID. Lånet kan utbetales kort tid etter.